24-1-2019: Digitale transformatie Bas van Gils

 

24-1-2019 Interactieve masterclass / workshop Digitale transformatie

Door Bas van Gils en Nynke Beentjes

 

Digitale transformatie is hot. Iedereen heeft er de mond van vol. Maar.... wat is het eigenlijk en wat kun je er als architect /informatie manager mee? En waarom is het zo hot? Als architect heb je hier vast een mening over. We gaan graag het gesprek aan in een interactieve sessie.

In deze sessie zetten we het begrip digitale transformatie kort neer, geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk van beide sprekers. Aan de hand van concrete cases gaan we aan de slag met de stelling: digitale transformatie heeft maar weinig te maken met techniek en platforms, maar heeft juist alles te maken met strategie, waardecreatie, experimenteren, en de mens-kant van je organisatie. Een concrete case komt uit een financiële organisatie: experimenteren met disruptieve technologie is mooi, maar wat is nou daadwerkelijk het effect op de architectuur van je organisatie? Idem in de zorg: het digitaliseren van processen middels inzet van bijvoorbeeld een EPD is een goede stap maar wat verandert er nou echt voor medewerkers, patiënten en andere belanghebbenden? Welke architectuurbeslissingen hebben we hierin te maken en zijn we daartoe wel in staat?

Na de korte introductie is er veel ruimte voor dialoog en verdieping: met elkaar middels enkele werkvormen pragmatisch aan de slag. Dit zijn typisch vraagstukken waarin er niet één beste antwoord is. Uit de discussies ontstaan heuristieken waarmee je ook in de eigen context aan de slag kan. Om goed in te kunnen spelen op jullie behoeften (de kern van digitale transformatie) is het noodzakelijk dat je je 1)vooraf opgeeft en 2)je een vraag/vraagstuk/ of onderwerp instuurt: wat denk jij dat de belangrijkste thema’s zijn rond digitale transformatie?

 

Event Properties

Datum evenement 24-01-2019 19:00
Event End Date 24-01-2019 22:00
Registration Start Date 05-12-2018 09:00
Capaciteit Unlimited
Registered 2
Cut off date 25-01-2019 09:00
Location
Fletcher Hotel Nieuwegein
Buizerdlaan 10
Fletcher Hotel Nieuwegein
Copyright © 2008 Genootschap van Informatie Architecten.